Föreningar & företag 

i Sparreholm

Vill du synas med ditt företag eller förening här?

Föreningar och företag i Sparreholm med omnejd erbjuds möjlighet att synas och marknadsföra sig via Bygderådets kanaler. Via den här hemsidan,  via Facebooksidan "Hela Sparreholm Ska Blomstra" och i informationsblad. Kostnaden för 2023 är 200 kr / år, inklusive medlemskap i föreningen. Låter det intressant? Hör av dig till oss på redaktionen.
E-post: kontakt@sparreholm.eu


Bygderådetarbetar är en politiskt och religiöst obunden förening som med ideella krafter arbetar för att samordna, planera och genomföra förbättringar för alla som bor och besöker Sparreholm. Välkommen som medlem.
/ Bygderådet

Föreningar 

i Sparreholm

Flens Bouleförening


Sparreholms Bouleklubb har funnits sedan 2008. Den stora hall har 12 banor inomhus och flera utomhus. Här finns också kök och samlingsrum. Medlemskap kostar 300 kr/år.  De tävlingsaktiva tränar varje vecka, vid två tillfällen och deltar i ca 5 st tävlingar / år. 

Vill du prova på så går det bra.
Klubbens ordförande Lars-Åke Malmberg.

E-post: flen@flensbouleforening.se


Läs mer på deras hemsida

Folkets Hus i Sparreholm


Sparreholms Folkets Hus invigdes 1904 och var samlingslokal för ortens invånare. I bottenplan var det affärslokal med matbutik mejeri och servering. 


Folkets Hus är än idag en modern välskött lokal som passar utmärkt för festligheter, möten och föreläsningar. Med fullt utrustat kök, stor sal med bord och stolar samt en scen. Bokning görs genom Roland Lundin. Telefon: 070-211 80 97


Gymnastikföreningen Sparreholm


Gymnastikföreningen har ett pass i veckan från september till maj. Varje torsdag är det medelgympa i gymnastikhallen, kl 19-20. Passet innehåller övningar för styrka, balans, kondition, rörelseträning, och koordination. Passar alla som vill hålla kroppen igång.

Gymnastikföreningen bildades 1921 och har gymnastiserat i olika former i Sparreholm i 100 år. Varmt välkommen att vara med och bidra till god hälsa i 100 år till.

Anmälan görs till Annika Jivtegen, ordf.

E-post: annika.jivtegen@gmail.com


Hyltinge hembygdsförening 


Vår vackert belägna hembygdsgård ligger på en udde i sjön Båven, vid infarten till Sparreholm. Medlemmar arbetar ideellt med att bevara parken och kulturbyggnadern. Här finns huvudbyggnad, gårdssmedja, dansloge och dansbana. Här samlas folk för midsommarfest, valborgsmässofirande, friluftsgudtjänst, öppet hus, tipspromenader och julmarknad. Ordförande är Karl Persson. Ta del av aktuella händelser via föreningens sida på Hembygd.se eller på Facebook.

Jaktskytteklubben MJSK


Mellersta Sörmlands Jaktskytteklubb har sin  skjutbana i Skogstorp utanför Sparreholm. De anordnar skytteträning, tävlingar och klubbmästerskap.


För information om klubben och dess aktiviteter, kontakta ansvarig banchef: 

Rubert Karlsson.

Telefon 070 - 611 19 18.

Sparreholms båtklubb


Som medlem i Sparreholms Båtklubb får du

  • Tillgång till sjösättningssramp
  • Vinterförvaringsplats
  • El, dricksvatten och toatömning
  • Båtförsäkring via Svenska Sjö
  • Tidningen Båtliv

Medlemsskap kostar 350 SEK / år
Båtplats 1350 SEK / år.


Ordförande Britt-Marie Roolf-Pettersson.

Telefon: 070-222 63 22

Sparreholms fiskevårdsförening

Sparreholms frivilliga brandkår


Frivilliga brandkåren åker ut på samma larm som ordinarie räddningstjänst. Det sker ca 25-30 larm per år, mestadels gräsbränder och trafikolyckor. Sparreholmskåren har fyra fordon, två släckningsbilar, en tankbil samt en pickup. Alla är välkomna att bli en del av frivilliga brandkåren, både män och kvinnor, uppdrag utförs med ersättning och försäkring. 


Ordförande: Peter Andersson

Telefon: 070 845 29 54

E-post: gustaf.peter.wilhelm.andersson@flen.se


Sparreholms Scoutkår


På scouterna händer det mycket spännande för barn och ungdomar 8-15 år. De anordnar läger och utflykter där man får lära sig att bygga kojor, laga mat över öppen eld, övernatta utomhus och fördjupa sin kunskap om allemansrätten, djur och  natur. De har ledarskapsutbildning och håller till vid kursgården Gilwell, söder om Sparreholm.


För information om medlemskap, kontakta 
scoutledare Madeleine Svedling.
Mobil: 073 - 515 05 32

PRO - Pensionärerna riksorganisation


Pro i Sparreholm är en levande förening med drygt 90 medlemmar. De anordnar aktiviteter och evenemang för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.


Kontaktperson

Britt-Marie Rolf Pettersson

britt-marie.roolf-pettersson@telia.com

Telefon: 070-222 63 22

Sparreholms Tennisklubb


Mer info kommer

Sparreholms Strandcafé och Bed & Breakfast


Alldeles intill Båvens strand ligger Sparreholms populära Strandcafé och B'nB som har öppet under sommaren. Här bjuds det på hembakat bröd, smörgåsar, sallader och lättare lunch. I gästgivargården med anor från 1862 kan du övernatta. Här finns fyra mysiga dubbelrum inredda i sekelskiftesstil. I salongen med utsikt över sjön finns böcker och spel. 

Företag i Sparreholm


Vill ditt företag synas här? Kontakta Bygderådets redaktion.

Annorlunda Trädgård vid Båven


Vi planerar, planterar och sköter din trädgård!
Välkommen att höra av dig.


Ann Lund, trädgårdsmästare

E-post: annorlundatradgard@telia.com

Telefon: 070-204 08 42

Läs mer på deras Facebooksida

Bogårdsnäs, köttproducent


Bogården är en ett familjeföretag i Sparreholm med inriktning på köttproduktion och entreprenadverksamhet som mark, grund och trädgårdsarbeten

De säljer svenskt närproducerat nötkött av hög kvalitet. Djuren har levt och betat vid Sparreholms hagar.


E-post: bogardsnas.rosie@telia.com

Telefon: 070-548 93 76

Läs mer på deras Facebooksida

Flens Glas


Flens Glas är ett modernt glasmästeri med ett brett kunnande.De lagar stenskott och tar hand om alla slags bilar, båtar & maskiner med glasbyten. De utför också inglasning av balkong eller uteplats och dusch & bastulösningar. Kontakta Flens glas:


Telefon: 0157 10868
Mobiltelefon: 070 350 53 34
E-post: fredrik@flensglas.se

Läs mer på deras hemsida.

Granbacken Byggnads


Granbacken bygg utför nybyggnad, reparationer och ombyggnad av hus. De återskapar även gamla hus. Arbetsområde är Flens kommun med omnejd. De har många och trogna kunder och goda referenser.


E-post: sture.engman@telia.com

Telefon: 0708-330555

Besök Granbacken Byggnads hemsida.

Sparreholms B & B


I den gamla gästgivaregården från 1800-talet är det  som att tiden har stått stilla. Ett litet mysigt Bed and Breakfast med

fyra ackert inredda dubbelrum i sekelskiftesstil, med plats för totalt 8 personer. I den stora salongen finns böcker och spel.

Nedanför Gästgiveriet ligger deras populära strandcafé. De har öppet under sommaren med full utsikt mot Båven.


Adress: Landsvägsgatan 3, Sparreholm

E-post: info@sparreholmbnb.se

Telefon: 072 - 350 43 06

Länk: hemsida

Twister 53


På Twister 53 vill vi att våra gäster ska njuta av miljön och göra upptäckter både på och utanför tallriken. Våra värderingar bygger på respekt för det förflutna, nyfikenhet, ständigt lärande och mod att utforska. En rastplats på din resa, oavsett sträcka och längd. Fyll på energi och bli inspirerad.Besök Twister53 hemsida: twister53.se/

Viljeland Reklam & Design


Design- och reklambyrå som hjälper små och stora företag och organisationer att frodas i den här ständigt föränderliga världen. Har lång erfarenhet av att skapa logotyper, design,  kommunikation, trycksaker, webbplatser, event och marknadsföring för print, TV, film och digitala medier. 


Hör gärna av dig och berätta hur jag kan hjälpa dig.

E-post: viljeland@gmail.com

Vill du lägga till ditt företag eller förening på hemsidan?

Hör gärna av dig och berätta. Skriv ditt meddelande här och skicka med namn och kontaktuppgifter så vi kan nå dig.


Tack på förhand

/ Bygderådet Sparreholm