VäLKOMMEN TILL SPARREHOLM

BESÖKSMÅL

Sparreholms slott och museer

 

På Sparreholms slott finns inte mindre än fem mycket sevärda museer. Här har Helge Karinen byggt upp en samling med bilar, cyklar, telefoner, jukeboxar, speldosor och mer därtill. Vid Sparreholms Hästcenter, som också drivs av slottet, finns en vacker samling med hästvagnar.

 

Sparreholms slott och hästcenter är den idealiska platsen för allt från spontana sommarutflykter och lyxiga rid- och museiweekends, till personlig utveckling genom långsiktigt lustfyllt lärande. Maj till oktober går det också att övernatta i något av slottets vackra gästrum.

 

Året om arrangeras både mindre och större event. Slottet kan välkomna 70-talet personer till bords, 50 övernattande och runt 25 konferensgäster. En större konferenssal finns på hästcentret.

 

Läs mer

Gråfors nostalgimuseum

 

Ett besök på Gråfors nostalgimuseum är en nostalgitripp genom 1900-talets svenska folkhem.

 

Museet består av olika rum där ni kan besöka damfriseringen, titta in i färghandel eller göra fynd i lanthandeln från 1900-talet början. Känn igen er i det tidtypiskt inredda 50-talsrummet och ta en kopp kaffe i det lika tidstypiska 50-talscaféet. Har ni tur spelar Stefan Gråfors en stund på positivet eller botaniserar i sin samling av vinylskivor.

I museet finns också en unik samling av gamla motorcyklar, mopeder, cyklar samt till och med en komplett bensinstation!

 

Läs mer

Båvens Spinnhus

 

Båvens Spinnhus är ett nystartat ullspinneri, beläget tre meter från Båvens strand i Sparreholm. Bakom satsningen på ett nytt spinneri står 60 privatpersoner inom fårnäringen och deras vänner.

Spinneriet förvandlar råull från får och alpackor till garn. I fabriksförsäljningen finns de möjlighet att köpa garn, stickkit, vävda ullmattor och ull för tovning.

Fabriksförsäljningen är öppen fredagar 10-16 mellan 1september och 31 april samt fredagar mellan 10 och 17 mellan 1 maj och 31 augusti.

Spinnhuset tar också emot grupper för studiebesök och arrangerar årligen en ullfestival.

 

Läs mer

 

Kontakt webbredaktionen:

Susanne Enerbranth 070-618 57 71

Lena Wistrand 070-27 11 776